Dit is het nieuwsbulletin van Stichting Kwaliteit in Basis GGZ. Hiermee houden we je op de hoogte van onze activiteiten en de ontwikkelingen rondom het Keurmerk Basis GGZ. Je kan ons ook volgen via Twitter of LinkedIn.

Schriftelijke consultatie Keurmerk 2021

Het concept Keurmerk Basis GGZ 2021 is beschikbaar. De schriftelijke consultatie is daarmee geopend. De aanpassingen in het Keurmerk zijn er vooral op gericht om de dialoog, en daarmee leren en verbeteren, meer mogelijk te maken. Alle partijen die zich betrokken voelen bij de GBGGZ worden van harte uitgenodigd om hun reactie te geven op dit concept. Lees meer »

Eerste kwalificatieronde: 100 gekwalificeerden

Van de 358 keurmerkdragers hebben er 100 zich in de eerste ronde van de zelfevaluatie gekwalificeerd voor het Keurmerk 2020. Zij konden overtuigend toelichten dat en hoe zij invulling geven aan normen op het gebied van cliëntgericht handelen, transparantie, continu verbeteren en kennis delen. Lees meer »

Gezamenlijke missie: de Basis GGZ, tenzij…

Op het Congres Basis GGZ op 30 oktober 2019 is de missie van de Generalistische Basis GGZ (GBGGZ) gepresenteerd: De Basis GGZ, tenzij… We gaan hiermee aan de slag onder het motto ‘think big, act small’. Lees meer »

Volop dialoog tijdens de Werkconferentie Keurmerk 2021

Hoe kan het Keurmerk Basis GGZ bijdragen aan verantwoording van professionals in een vertrouwelijke cultuur van leren en verbeteren? Dat was de centrale vraag voor de ontwikkeling van het Keurmerk 2021 - het onderwerp van gesprek tijdens de werkconferentie in een 19de eeuwse kerk in Utrecht. Lees meer »

Online therapie opschalen? “We moeten allemaal aan de slag”

Zandfoort Aan Den Eem, Amersfoort. De locatie van het Basis GGZ café over 100% online behandelen. Vandaag draait het om leren van elkaars ervaringen met online therapie. De voordelen zijn bekend, bijvoorbeeld meer flexibiliteit, geen reistijd, geen wachtlijsten, minder stress in de eigen huiskamer en meer privacy. Maar hoe werkt het? Lees meer »

Bekijk de webversie als deze e-mail niet goed wordt getoond.

Als je liever geen e-mail meer wilt ontvangen, klik dan hier