Dit is het nieuwsbulletin van Stichting Kwaliteit in Basis GGZ. Hiermee houden we je op de hoogte van onze activiteiten en de ontwikkelingen rondom het Keurmerk Basis GGZ. Je kan ons ook volgen via Twitter of LinkedIn.

Congres Basis GGZ – over werkplezier, innovaties en op tijd Goodbye zeggen (31 oktober 2019)

Wat is werkplezier binnen de Basis GGZ? Welke rol spelen innovaties binnen het kortdurend behandelen? Ga hierover in gesprek met Sabine Uitslag en Floortje Scheepers tijdens het Congres Basis GGZ. Maak daarna je keuze uit sessies over onder meer therapeutische vaardigheden, vernieuwingen binnen de Basis GGZ, werkplezier en de grenzen aan jouw rol als behandelaar. Lees meer »

Voorbereiding normen 2020: transparantie op de eigen website

Gaat jouw praktijk of instelling (weer) voor het Keurmerk in 2020? We helpen je graag je activiteiten en processen alvast te spiegelen aan de normen en criteria van 2020. Allereerst: norm 3 – over transparantie op de eigen website. We ondersteunen je met een document met uitleg en tips, en een voorbeeldwebsite. Lees meer »

Gouden ananassen uitgereikt

Deze zomer kregen 28 Keurmerkdragers een gouden ananas – een symbool dat past bij het warme welkom dat zij hun cliënten bieden. De ananas hoort bij ‘het Gouden Randje’ – de extra erkenning die jaarlijks wordt uitgereikt als aanmoediging voor Keurmerkdragers die zich extra inspannen om cliëntervaringen te verzamelen en benutten. Lees meer »

Basis GGZ-café: Gooi het in de groep (4 september 2019)

Meer mensen behandelen in de Basis GGZ? Wel eens aan groepen gedacht? In een sector die zoekt naar efficiëntie, zijn groepen een uitkomst. Maar hoe doe je dat? En welke groepsbehandelingen passen goed in de Basis GGZ? Op woensdag 4 september is het eerste Basis GGZ-café - thema: groepsbehandelingen. Lees meer »

Wetenschapsagenda GBGGZ

Hoe is het met de Generalistische Basis GGZ (GBGGZ) ruim vijf jaar na de start? En wat zijn de ontwikkelingen en wensen? Stichting KiBG is een onderzoek gestart om dit te inventariseren. Op basis van de uitkomsten benoemen en prioriteren we samen met het veld onderzoeksvragen waarmee we de kwaliteit van de GBGGZ kunnen onderbouwen of verbeteren. Lees meer »

Bekijk de webversie als deze e-mail niet goed wordt getoond.

Als je liever geen e-mail meer wilt ontvangen, klik dan hier