Over Stichting Kwaliteit in Basis GGZ

Mentale gezondheid is een groot goed. Psychisch goed in je vel zitten is minstens zo belangrijk als fysieke gezondheid. Mentale gezondheid is niet vanzelfsprekend; iedereen krijgt in zijn leven, direct of indirect, wel eens te maken met psychische problemen. Mensen die mentaal niet fit zijn, zijn extra kwetsbaar en schamen zich vaak voor hun problemen. Het is daarom belangrijk dat iedereen met psychische klachten kan vertrouwen op de juiste zorg, op het juiste moment, op de juiste plaats. Zorg die past bij de individuele klachten, behoeften en vaardigheden, en zoveel mogelijk in een vertrouwde omgeving plaatsvindt.

Waarom, hoe en wat?

Stichting Kwaliteit in Basis GGZ organiseert verbinding. Zorgaanbieders, zorgverzekeraars en andere betrokkenen werken veel effectiever aan kwaliteit en doelmatigheid in de GGZ als zij dit, structureel, samen doen. Dat gaat niet vanzelf. Hoe doen we dat en wat doen we concreet? Lees verder »

Organisatie

Stichting Kwaliteit in Basis GGZ is een stichting zonder winstoogmerk. De stichting is opgericht in juli 2015. Stichting Kwaliteit in Basis GGZ kent een bestuur en een bedrijfsbureau. Lees verder »

Inkomsten en uitgaven

Hoe wordt Stichting KiBG bekostigd? En waar wordt dat geld voor gebruikt? Hier lichten we toe welke inkomsten er zijn en hoe de uitgaven verdeeld zijn over de activiteiten. Lees verder »

Betere mentale zorg (h)erkennen we samen.