Zelfevaluatie 2020: bereid je voor met de Keurmerkwijzer

Gaat jouw praktijk of instelling (weer) voor het Keurmerk in 2020? We helpen je graag je activiteiten en processen alvast te spiegelen aan de normen en criteria van 2020. In de Keurmerkwijzer 2020 vind je per norm de vragen die in de zelfevaluatie worden gesteld, een gesproken uitleg en aanvullende informatie.

Keurmerkdragers moeten in de kwalificatieperiode aantonen aan alle normen invulling te geven middels een zelfevaluatie. De zelfevaluatie is een digitale vragenlijst met vragen over de normen en criteria van 2020.

Ga direct naar de Keurmerkwijzer >

Keurmerkwijzer
De Keurmerkwijzer helpt je bij het voorbereiden op en invullen van de zelfevaluatie. In de Keurmerkwijzer vind je de 6 normen van het Keurmerk Basis GGZ 2020. Per norm zie je de cliëntbelofte (‘wat mag de cliënt verwachten van een Keurmerkdrager die invulling geef aan deze norm’) met daarbij een gesproken uitleg.

Per cliëntbelofte kan je de kwalificatiecriteria inzien en de vragen die hierover in de zelfevaluatie worden gesteld. Bij een aantal normen is aanvullende informatie beschikbaar in de vorm van een handvatdocument, een website of veelgestelde vragen.

Zelfevaluatie opent op donderdag 12 december
Op donderdag 12 december ontvangen de contactpersonen van alle Keurmerkdragers in 2020 een uitnodiging om de zelfevaluatie in te vullen. Uiterlijk 31 januari 2020 moet een eerste zelfevaluatie zijn ingediend. Na de beoordeling is er – indien nodig – tot 1 april 2020 de gelegenheid om actie te ondernemen en, éénmalig, een aangepaste zelfevaluatie in te dienen.

Het kwalificatieproces en alle normen, cliëntbeloften en criteria staan ook beschreven in het Handboek Keurmerk Basis GGZ 2020.

Reacties zijn gesloten.