Save the date – 24 januari 2020: Werkconferentie Keurmerk 2021

Op vrijdag 24 januari zetten we de volgende stap in de ontwikkeling van het Keurmerk Basis GGZ 2021: de werkconferentie. We bespreken de opbrengst van de rondetafelbijeenkomsten en denken door. Hoe maken we de 'blijk van vertrouwen' concreet in het Keurmerk en het proces daaromheen?

De werkconferentie is bedoeld voor iedereen die mee wil praten over kwaliteitsnormen en verantwoording binnen de generalistische basis ggz.

Wil jij ook invloed uitoefenen? Reserveer de 24e vast in je agenda. Meer informatie over tijdstip en de locatie (ergens in het midden van het land) volgt op korte termijn op deze website. Keurmerkdragers en relaties van Stichting KiBG ontvangen binnenkort per mail een uitnodiging.


Consultatie Keurmerk Basis GGZ 2021 – ‘blijk van vertrouwen’

De Raad van Volksgezondheid en Samenleving (RVS) publiceerde onlangs het adviesrapport ‘Blijk van vertrouwen – anders verantwoorden in de zorg’. Het advies gaat er van uit dat wie trots is op zijn of haar werk, dat wil laten zien en open staat voor een oordeel of advies van anderen. Helaas ziet de praktijk van verantwoording er vandaag de dag anders uit.

Het Keurmerk Basis GGZ is ook een manier van verantwoorden. Hoe kunnen we het Keurmerk doorontwikkelen tot een ‘blijk van vertrouwen’? Hoe kunnen we invulling geven aan een vorm van verantwoorden die aanbieders helpt bij continu verbeteren? Over die vragen praten we graag door – samen met jou.

Reacties zijn gesloten.