Basis GGZ café: online therapie, de beste verbinding?

Heb jij ervaring met online behandelen in de generalistische ggz? Of overweeg je online behandelen? Kom naar het Basis GGZ-café op dinsdag 14 januari in Amersfoort. Een informele bijeenkomst over het thema online therapie. Je hoort van collega’s in de generalistische ggz waarom zij wel, of juist nog niet, online behandelen.

Datum & tijd: dinsdag 14 januari, 16:30 – 18:30 uur (inloop vanaf 16:00 uur)
Locatie: Zandfoort aan de Eem, Eemlaan 100, 3812 ED te Amersfoort
Doelgroep: iedereen die kennis wil uitwisselen over online behandelen in de generalistische ggz

Aanmelden: www.kibg.nl/basisggzcafe
Kosten:
geen


Therapie volgen in het gemak van je eigen omgeving, op een moment dat het jou uitkomt. Er zijn genoeg voordelen van online behandelen voor de cliënt. En als behandelaar? Jij deelt je eigen tijd in. Er kan flexibeler worden gewerkt. Er is evidence dat online behandelen effectief is en iedereen die het probeert heeft een goede ervaring. De techniek is er klaar voor…

Maar: nog niet 1% van de cliënten wordt online behandeld. Waarom? Wat houdt cliënten en behandelaren tegen om voor online behandelingen te kiezen?

Lees ook: Zit jij nog in de behandelkamer? Drie pioniers in online behandelen vertellen over hun ervaringen >

14 januari: ervaringen delen over online behandelen

Het thema ‘Online therapie’ staat centraal tijdens Basis GGZ-café op dinsdag 14 januari in Amersfoort. Onder andere DiSofa en Onlinepsycholoog.nl delen hun ervaringen. Je hoort van collega’s in de generalistische ggz waarom zij wel, of juist nog niet, online behandelen. Aan het einde van het café heb je door gesprekken met collega’s meer geleerd over online behandelen.

Aanmelden voor het café doe je via: www.kibg.nl/basisggzcafe. Heb jij ervaring met of ideeën over online behandelen die je wilt delen? Wij horen het graag: info@kibg.nl.

Volgende cafés

Komt 14 januari niet uit? De volgende Basis GGZ-cafés zijn op maandag 16 maart en vrijdag 15 mei 2020. Blijf via www.kibg.nl op de hoogte of meld je aan voor onze nieuwsbrief.


Het Basis GGZ-café
Ideeën uitwisselen en samenwerken in de Basis GGZ? Daar is het Basis GGZ-café voor bedoeld. Iedereen die de mentale zorg een warm hart toedraagt is van harte welkom. Ontmoet collega’s aan de toog, wissel ideeën uit, of maak nieuwe plannen op een bierviltje. Het Basis GGZ-café vindt ongeveer eens per kwartaal plaats, op verschillende locaties in het land. Per keer staat er één thema centraal. In dit café ontmoet je gelijkgestemden en tegendraadse zorgaanbieders, cliënten en zorgverzekeraars.

Reacties zijn gesloten.