Inspirerende eerste editie Basis GGZ café

Op woensdag 4 september 2019 organiseerde Stichting KiBG het eerste Basis GGZ café. Het thema: groepsbehandelingen. Na een introductie volgde een open gesprek. Mensen stelden vragen, deelden kennis en ervaringen en inspireerden elkaar. Een sfeerverslag.

Rotterdam, 16:45 uur, nabij station Blaak. Ietwat onwennig druppelen de bezoekers van het eerste Basis GGZ café de Eau Lounge binnen. De aanwezigen stellen zich aan elkaar voor en nemen alvast een drankje. Basis GGZ-professionals vanuit de regio Rotterdam, en verder, wisselen vandaag ervaringen uit van groepsbehandelingen in de Basis GGZ.

“Hoe regel je de financiën rondom groepsbehandelingen?”, wil Tansingh Partiman (Psychotherapie Partiman, Heerhugowaard) weten. Er volgen meer vragen. Hoe behoud je de regie? Hoe schenk je iedereen voldoende aandacht en hoe anders is je therapeutische relatie?

Erwin Bijlsma (4mb) visualiseert hoe je een persoonlijke band behoudt binnen een groepsbehandeling.

Blended groepsbehandelingen

Eylem Mentese en Erwin Bijlsma (4mb, Roosendaal) delen hun ervaringen. Zij behandelen groepen blended; eHealth modules hebben een belangrijke rol in het traject. “Het maakt de groepsbehandelingen een stuk efficiënter” vertelt Eylem.

Na de introductie van Eylem en Erwin volgt een open gesprek over groepsbehandelingen. De meeste professionals lopen al geruime tijd met het idee in hun hoofd rond, maar weten niet hoe ze ermee moeten beginnen of nog teveel vragen. “Interessant om te horen hoe anderen hiermee omgaan,” vertelt Duane Fransman (Sane psychologen, Rotterdam), “we hebben eerder groepen aangeboden en willen dat nu weer gaan doen. Ervaringen van collega’s inspireren mij enorm.”

Volgend café: dinsdag 14 januari 2020

Na het café wisselen de aanwezigen contactgegevens uit en borrelen nog even na. Dat is ook het belangrijkste doel van het Basis GGZ café: professionals samenbrengen en ervaringen uitwisselen.

Het volgende Basis GGZ café is op dinsdag 14 januari 2020. Meer informatie over het thema en de locatie volgt – voor geïnteresseerden ‘op afstand’ zal de plenaire introductie van deze editie ook via een livestream te volgen zijn.

Meer weten?

Lees het artikel over Gooi het in de groep, over groepsbehandeling in de Basis GGZ – hieronder kan je ook je eigen ervaringen delen of vragen stellen. Of bekijk het protocol van 4mb: Programma Groep Depressie Blended (pdf).

Reacties zijn gesloten.