Gouden Randjes 2018 / 2019 uitgereikt

Keurmerkdragers die zich extra inspannen om cliëntervaringen te verzamelen en benutten, en bovendien bovengemiddeld positief worden beoordeeld door cliënten, maken kans op een extra erkenning. Deze zomer ontvingen 29 Keurmerkdragers het 'Gouden Randje'. Een extra aanmoediging - dat het loont om structureel aandacht te hebben voor cliëntervaringen wisten zij immers al.

Cliëntervaringen verzamelen: logisch en waardevol

Dat deze aanbieders echt werk maken van cliëntervaringen bleek duidelijk uit de gesprekken. Het inzetten van bijvoorbeeld de CQ-index om cliëntervaringen op individueel én praktijkniveau inzichtelijk te krijgen zien zij als ‘logisch’, waarbij software vaak helpt om de resultaten duidelijk in beeld te brengen en hier transparant over te zijn. Zorgkaart Nederland zien ze als een kans; de meeste Keurmerkdragers die het Gouden Randje ontvingen gaven aan cliënten actief te vragen een review achter te laten en dit soms zelfs te ondersteunen met bijvoorbeeld een iPad in de wachtkamer.

Die inspanning loont, zo ervaren deze GBGGZ-aanbieders. Het levert waardevolle input op om de dienstverlening te verbeteren – van de schilderijen in de wachtkamer tot het proces van samen beslissen tijdens de behandeling. En dat draagt weer bij aan (nog) positievere ervaringen. Ook zonder Gouden Randje moedigt dit dan ook aan om hier energie in te (blijven) steken.

Het Gouden Randje 2018 / 2019 is uitgereikt aan:

(in alfabetische volgorde)

4mb
Damering Psychologen
De Hoofdlijn
De la Fosse Psychotherapie
De Praktijk IJmond
Dokter Bosman
Fontis
FortaGroep
Grip Psychologenpraktijk
Helen Dowling Instituut
HSK Groep
Kolibrie Healthcare
Las Psychologie
Max Ernst GGZ
Mentaal Kapitaal
MoleMann Mental Health
Peptalk Praktijk voor psychologie en coaching
PHHaastrecht
Praktijk Hulp bij Hersenletsel
Praktijk Progress
Praktijk Psychel
Psychologenpraktijk Anoek Toemen
Psychologiepraktijk Judith
Psychologiepraktijk Van Beerendonk
Psycholoog Gorinchem
Psychotherapie Praktijk Malden
Psy-Noord
Raadthuys Psychologen
VitaalpuntOver het Gouden Randje

Het Gouden Randje vormt een extra erkenning voor de inspanningen om cliëntervaringen te verzamelen en te benutten, en hier transparant over te zijn. Daarnaast is het een aanmoediging voor deze en andere GBGGZ-aanbieders om energie te (blijven) steken in het meten van cliëntervaringen. Voor het toekennen van het Gouden Randje wordt gekeken naar zowel kwantiteit als kwaliteit van cliëntwaarderingen. De criteria staan nader beschreven op de projectpagina over Het Gouden Randje.

 

Reacties zijn gesloten.