Geslaagde Werkconferentie Keurmerk Basis GGZ 2018

Verrassend, verfrissend, open en inspirerend. We kijken terug op een geslaagde Werkconferentie over het Keurmerk Basis GGZ 2018. In dialoog over normen en criteria leverden de aanwezigen een inhoudelijke inspanning, maar er was ook ruimte voor inspiratie en ontspanning.

Op donderdag 26 januari vormde het thuishonk van FC Utrecht, Stadion Galgenwaard, het speelterrein voor vertegenwoordigers van onder meer vrijgevestigde GGZ-aanbieders, GGZ-instellingen en zorgverzekeraars.

In sportieve sferen werd kritisch gekeken naar de normen van het Keurmerk Basis GGZ voor 2018. Hoe hoog moet en kan de lat liggen? Hoe bereiken we het juiste tempo? Welke normen moeten in de basis en welke op de reservebank of de transferlijst? Inspiratiesessies rondom de thema’s ‘Maak eHealth leuk!’ en ‘Het netwerk van de cliënt’ gaven frisse energie en inspiratie rondom nieuwe technieken.

De opbrengst

Stichting KiBG publiceert uiterlijk 1 april 2017 het resultaat van alle inspanningen: de normen en criteria van het Keurmerk Basis GGZ 2018. In het Verantwoordingsdocument maken we de overwegingen om bepaalde input wel of niet te verwerken transparant.

Gedurende 2017 gaan we daarnaast meer gelegenheid bieden om (semi-informeel) kennis en ervaringen binnen de GBGGZ uit te wisselen. Ook de inspiratiesessie over eHealth krijgt een vervolg: samen met de organisatie Games for Health werken we binnenkort de stappen uit om met de opbrengsten van de werkconferentie echt iets te gaan doen.

Op de hoogte blijven? Hou www.kibg.nl in de gaten of neem een abonnement op de nieuwsbrief.

Reacties zijn gesloten.